16.5.11

Sansüre Karşı Yürüyüş - Kızılcahamam

15 Mayıs 2011 yurt genelinde "sansüre karşı hayır", "internetime dokunma" eylemi olarak geçirildi. Biz de 4 kişi olarak, bu eylem kapsamında Kızılcıhamam'dan Çamlıdere'ye yürüme kararı aldık. Bir nevi eylemlerin Kızılcahamam ayağıydık. Katılımın bu kadar az olması bizi çok üzdü (!), ama yine de amacımızdan uzaklaşmadan gerekli yürüyüşü yaptık. Hatta baktım şöyle bir, yurt genelinde en uzun yürüyüşü biz yapmışız. 10 km'yi aşan bir yürüyüş bu. Hem öyle şehir merkezinde de değil, çamların arasındaki patikalarda yapılmış bir eylem. Zaten şehir merkezinde eylem yapanları hiç anlamıyorum. Gelin kırsalda yapın, hem bakın öyle göt kadar yerde halay çekeceğiz diye kasmanıza da gerek yok, kocaman yaylalar sizi bekliyor. Polisler üzerinize saldırdığında kaçacak dolu yer, arkasına saklanılacak dolu ağaç var. Atacak taş kalmamış derdi diye de bir şey zaten yok.

Yürüyüşümüzdeki tek sorun televizyon kanallarının yeterli ilgiyi göstermemiş olmasıydı. Baktık bizi çeken tv kanalı yok, biz de kendi kameramızla kendimizi çektik. Bu sorunu da böyle hallettik.

Başka eylemlerimizde görüşmek üzere, internetsiz kalmayın, esen kalın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizim yorumlar belki yine silinir ama bu yazı/anektod yine pek ironik olmuş.Keyfimiz yerine geldi, teşekkür ettik Özcan :)

özcan dedi ki...

Trajironik demek daha doğru belki=)

Yorum Gönder

 
Okuduklarınız tamamen benim yazdıklarımdır.
Okuduklarınız tamamen size kalmıştır.
yine beklerim.