18.8.11

Aslan Burcu Erkeğine Yapılmaması Gerekenler

Burçlara inandığımdan değil, sadece “olm bana bunu yapmayın yanarsınız bak!” demenin daha güzel yolunu bulamadığımdan bu başlığı seçtim.

Dünya nüfusunun yaklaşık 1/24’ünü oluşturan aslan burcu erkeklerinin hepsinin sanmıyorum ki kendisine yapılmasından nefret ettiği şeyler ortak olsun. Bu konuda haklı çıkmak isteyenlerin gazete köşelerinde ve/veya internet ortamında yapacakları yorumlar da tüm insanlığın kendisine yapılmasından nefret edeceği şeyleri birkaç kelime değiştirerek her bir burca uyarlamaktan öte bir şey değildir. “Anasına küfretmeyin bak affetmez” gibi genele söylenebilecek tespitleri temcit pilavı gibi önümüze sürüyorlar. Buradan sürekli burç yorumlarını okuduğum ya da günlük burç yorumuma göre yaşadığım sonucu çıkmasın. Zaten bir kere okuyan olayın saçmalığının farkına varır. Bir de ben yorumlara inanmıyorum da “yıldızların dizilişinin etkilediğini düşünüyorum” diyen bir güruh var. Şimdi sevgilisinden ayrılan erkeğin üzgün olmasının nedeni Jüpiter ile Mars’ın aynı çizgide değil de 23,13465 derece açıyla mı duyması? Daha bu işin yükseleni, çin’i filan da var ki oralara hiç girmiyorum.

Neyse konuyu dağıtmayayım daha fazla. Sözlüklerdeki aslan burcu erkeklerine yapılmaması gereken şeyler başlıklarını okudum. Bir aslan burcu erkeğinden kuyruk acısı olup nefretini kusanlar dışında hemen hemen herkesin ortak olduğu iki husus var. Birincisi; gurur, ikincisi; ego. Gururunu kırmayacakmışsınız! Kafasını kırın, ağzını burnunu dağıtın ama gururunu kırmayın. Tavsiye öyle yani. Gurur her insan için ne kadar önemliyse aslan burcu erkekleri için de o derece önemlidir. Gerekirse gururu için ömür boyu üzüleceği şeyleri de yapar, yeri gelir siktiri de çeker. Gitme der ama gidersen sensiz yapamam demez. Gururu içi yaşar, gurur için ölür. Gururunun kırıldığı noktada da affetmez. Affetse bile hiçbir zaman eskisi gibi olmaz, olamaz. Ormanın kralı lafını aslandan alıp leopara verirsen, aslan o ormanı terk eder. Mücadeleye tenezzül bile etmez. Ego olayı ise tamamen “overrated” bir durumdur aslan burcu erkeği için. İnsanın yakıtı moral ise, egonun biraz pohpohlanmasını her insan ister, istemeli. Aslan burcu erkeklerine egosu yüksek denildiği sürece de aslan burcu erkeklerinin egosu kabaracaktır, başka bir şey değil. Sağlıklı ego, narsisizm, ukalalık, kendini beğenmişlik gibi bir sürü ismi ve sınıflandırması varken, her burç da kendine bir tanesini alıyor. Bir burcun erkeğinin öyle olmasından değil, ego için bir sürü sınıflandırma olduğundan ve bir tanesinin bir burca düşme gereğinden ötürü aslan burcu erkeği aşırı egolu sanılır.  Yoksa gayet mütevazı ve iyi kalpli insanlarızdır. Yersen.

Yazılmamış olan ama bence olduğunu düşündüğüm şey ise hayal kırıklığına uğratmaktır. Gurur ile kısmen alakalı bir durum olsa da başlı başına aslan burcu erkeğine yapılmaması gerek şeylerden biridir hayal kırklığına uğratmak. Aslan burcu erkeği yaşadığı hayal kırıklığını asla unutmaz. Dolayısıyla tamam unuttum, önemli değil gibi şeyler söylese de çoğu zaman eskisi gibi olmayacaktır durum. Hepimiz insanız dolayısıyla hepimizin hayalleri kırılıyor, hepimiz başkalarının hayallerini kırıyoruz bunda bu kadar alınacak gocunacak ne var demeyin. Aslan burcu erkeğinin boşa harcanacak, hiçe sayılacak, hor görülecek hayali yoktur. Her hayal onun için kıymetlidir, gerçekleştirilmesi gereken bir hedeftir. Kırarsanız, büyük ihtimalle kırılırsınız. Böyle işte.

Burçlara inanmıyorum diyorsun ama yer yer kendi fikirleri tüm aslan burcu erkeklerine mal ediyorsun ne ayak diye soracak arkadaş, çok yaşa sen.

28 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslan burcu tandığı çok olan ve gerçekten zaman zaman, bu insanların sanki benim için özel yaratıldığı fikrine inanan biri olarak, ben de şunu eklemek isterim. Ama sende bu özellik var mı bilmiyorum. Bu insanlar, güvendikleri dostlarını çok çok seviyorlar ve sevdikleri insanlara dünyaları sunmada üstlerine yok.Çok cömertler ama onları kırmadığın sürece tabii...İyi ki varsınız yahu :)))

özcan dedi ki...

Tüm aslan burcu erkeklerine adına onların bir üyesi olarak çok teşekkür ederim naif düşüncelerin için =)

Evet dostlarımıza çok bağlıyızdır ve asla onları yarı yolda bırakmayız. Beni tanımak isterdin bence o zaman =)

Adsız dedi ki...

Rica ederim :)) Seni az çok tanıyorum ve hatırlıyorum :)Güzel bir insansın, hep de öyle kalırsın inşallah Özcan :)

özcan dedi ki...

Mahcup oluyorum ama ^^

Adsız dedi ki...

Yok canım neden oluyorsun ki..Hep iyi biri olduğunu düşündüm zaten, hep de öyle olmanı diliyorum..her zaman :))

özcan dedi ki...

Ben de hep daha iyi olabilmek için çabalıyorum zaten. =)

Adsız dedi ki...

Facebook'ta olsaydın hemen bu yorumunu beğenmiştim :D neyse kendine iyi bak :)

özcan dedi ki...

Facebook hesabım yok maalesef :( Peyki, sen de kendine iyi bak madem =)

Adsız dedi ki...

Bence Facebook'a geri dönmelisin Özcan.. :) Çok önemli değil belki, saçma bu düşüncem ama dönmeni isterdim. :)

özcan dedi ki...

Facebook'a en azından yakın bir zamanda dönmeyi düşünmüyorum. Eksikliğim hissedilmiyordur zaten, bi ton insan var. =)

Adsız dedi ki...

Herkesin yeri, önemi,konumu ayrıdır...Ben hissederim belki, ama bir başkası hissetmez.O yüzden eksikliğinin hissedilip hissedilmediği de kişiye göre değişir :) Neyse sen bilirsin tabii, inatçısın biliyorum :))Karadenizli inadı var tabii..Bir de aslan burcusun. Ben ikna edemem, çok iyi biliyorum :)

özcan dedi ki...

İnatla pek alakası yok ki ama :/ Bana o sitede afakanlar basıyor, beş dakika "home" sayfasına baksam eş dost akraba bir sürü insana sinirleniyorum. 40 yaşındaki yengem şarkı videosu paylaşıyor ya :(( Ama inadımdır, o ayrı =)

Adsız dedi ki...

Ya boşverrr, herkesi olduğu gibi kabul et gitsin.. :)) Onlar da öyle mutlu oluyorlar demek ki :)Çok uzun zamandır ne karşılaştık, ne de bu kadar uzun sohbet ettik senle ama böyle bir inadın olduğunu hissediyorum, anladığım ve hatrıma geldiği kadarıyla :)

özcan dedi ki...

Benim adreslerim belli, makul bir konu varsa her zaman sohbete açığım =) Herkesi olduğu gibi kabul etmeye niye uğraşayım işte, siteye bakmam olur biter =)

Adsız dedi ki...

Hahahahhaa :)) Peki peki, diyen gitti diye bir tabir vardır, onu söylüyorum. Dememiş olayım :)Neyse sen şimdi bana güzel bir film söyle ben onu izleyeyim :)

özcan dedi ki...

"The Whistleblower" bulabilirsen bunu izle. Bosna Savaşı sonrası yaşanan pis oyunları anlatıyor. Bence beğeneceksindir. İyi seyirler ^^

Adsız dedi ki...

Tamam bulmaya çalşırım. Bu filmi beğeneceğimi tahmin ettiysen kim olduğumu çoktan anlamışsındır zaten. Çok teşekkürler Özcan :)

Adsız dedi ki...

aslan burcu bı erkekle arkadastım ve aslın o benımle ılgılenıyodu uzaktan tanısıyduk konusmalarımız sureklı telefon ve facebook uzerındendı.hatta artık sohbet etmekden sıkıldıgımı bıle soyleyebılırım. sonunda bıgun yuzyuze gorustuk ve benım ona karsı hıslerım degıstı.nıhayetınde de hersey tersıne dondu. cnkı ona olan hıslerımı tum acıklıgıyla bellı ettım ve bu durumda kendımı itici kıldım. bı aslan erkegıne asla ona asık oldugunu bellı edılmemesı gerektıgını geç anladım.ona karsı hıslerını acık acık dıle vurmıcaksın.senı merak etmelı.seni düşünmesine fırsat vermelısın.öyle benım gıbı ters düz olursun yoksa. şimdi ne yaparsam yapayım zamanı geriye alamıyorum tabıkı.eglencelı esprılı bı okadar da yerını bılen cıddıyetlıgını zamanında konusturabılen onu onemlı hıssettıren sınırlendıgınde sessız kalabılen sakınlesmesını bekleyen guvenını kazanabılen ona asla yalan soylemıcek veeee onun tam bu dunyanın kralı oldugunu hıssettırebılen kadınlara bayılırlarr.

ehh kım bayılmaz boyle kadına gercı..

özcan dedi ki...

Önce sondan başlayayım, yeryüzünde bir insanoğlu olmasın ki dünyanın kralı olduğu hissettirilmesinden hoşlanmasın. O yüzden bunu burçlara bağlamak pek mantıklı değil. Şimdi senin için demiyorum, kim olduğunu da bilmiyorum zaten desem saçma olur, sanal dünyada sık sık rastlıyorum buna bir kadına biraz ilgi gösterdin mi hemen bu bana aşık tamam sanılıyor. Yok öyle bir şey. Bilmiyorum belki dış görünüşünü beğenmemiştir, karaktersiz birine denk gelmişsindir o yüzden böyle olmuş olabilir. Bir aslan erkeği olarak bana kimsenin görmeden aşık olmasını istemem. Aşık olmak bu kadar kolay olmamalı.

Adsız dedi ki...

slm bn kova burcuyum erkek arkadaşım aslan. gurur yaptı ayrıldık. ama onu geri istiyorumm. onsuz deyim yerindeyse nefes alamıorum. ne yapsam da affettirsem kendimi. bu arada aramızda uzun yollar var ve ona giden yollarımda kapalı. ama onsuz da olmyor. yardım edinnnn lütfeennn.

Unknown dedi ki...

hayalleri kırıldığında artık ortaya minnet duymayan bir insan çıkıyor.

Nero dedi ki...

Bende kovayım ve Aslan Burcu'na aşık oldum. Ona hastalandı baktım ailesi oldum herşeyi oldum. Ve cok kısa sürede bana aşkını ilan etti. Fakat genc olanları tek eşli olamıyor maalesef istiyor ki sen onun ciddi ilişkisi ol ama başkaları da çerez olsun. Bende içten kabul etmedim ama ona ediyorum seni bırakmıcam dedim buna inandı. Sonra ona benim tüm yaptıklarımın oyun olduğunu ve bu oyundan zevk aldığımı onu sevmediğimi söyledim. Onu eski erkek arkadaşımla kıyaslayıp gururunu yerle bir ettim. Karsımda ağlayan tek erkek sen değilsin dedim. Sonra yumuşatmak için geri adım attım. Baktım kıcı kalkıyor bir anda döndüm ve sen aptalsın zaaflarını gören herkes seni kendine aşık edebilir dedim. Benim seni seveceğimi sandın yanıldın hepsi oyundı dedim. Çünkü kırıldım ve ders vermem gerekiyordu. Daha 2 gün oldu bunları yaşayalı. Ona bu cümlelerim Karşısında çok kötü tepki bekledim ama o bana sus ve git dedi sadece. Şimdi ona ders vereyim derken kendime vermişim onu anladım. Ölsem aşkımı söylemem . Tıkanmış bir ilişki oldu ama eminim şuan kafayı yiyor .

özcan dedi ki...

O başkalarını çerez olarak istiyorsa, sen de ders vermek derdindeyse bence siz birbirinizi hiç sevmemişsiniz zaten. Güzel bir oyun bulmuşsunuz adını da aşk koymuşsunuz. Gerçekten birine aşık olursan bir gün ne demek istediğimi anlarsın.

As lan dedi ki...

başlığı bunları yapmayacaksınız olarak değiştirin. ve birde Aslan 2. olmaz olamaz arkaplan da olmak ve kalmak diğer burçlara yakışır Aslana değil

Adsız dedi ki...

bende bir aslan erkeğini seviyorum ben onu çok kırdım gururunu incittim ağır konuştum çünkü sinirle söyledim zamanında oda beni kıyasladı eski sevgilileriyle ölen sevgilisinin arkasından yas tuttu benimle birlikteyken sosyal medyaya yıldönümümüzü ben yazdım o ise eski kız arkadaşının (sevgili değillermiş sevdiklerini birbirlerine söylemememişler).ölüm tarihini yazdı kafası karışıktı biliyorum acı çekiyordı ve çektiriyordu bu yüzdende ilişkimiz 2 kere sonlandı ki varmıydıki sonlansın ?Sonrasında hatasını anladı özür diledi affettim çünkü sevdim ben onu babacanlığını sevdim herşeyini sevdim Allahtan diledim ben onu ömrüm dedim ama olmadı şimdide ben af diliyorum ancak o kabul etmiyor şimdi soruyorum ALLAH kullarını affediyor günah işlese de sen kulsun kulu neden affetmiyorsun ey yar 😞

özcan dedi ki...

Tam olarak mevzu ne bilmiyorum ama bazı şeyler affedilmiyor. Sevmeye devam etsen bile affedemiyorsun.

Bilmiyorum umarım barışmanın bir yolunu bulursun, ne diyeyim.

Adsız dedi ki...

Merhaba ben de bir aslan burcu erkeği ile 2 yıldır beraberdim,benim onu sevdiğimi biliyor,kaç defa sorunlar oldu ayrıldık bişekilde o döndü bana,ben gururumdan dolayı aramadım hic,son zmaanlarda,ama beni hic kıskanmiyor,takip etmiyor,ben onu takip ediyorum faceden felan,beni seviyor ama facede dikkat çeken bayanların gonderilerini beğenmeye bayılıyor,ben soyleyince bana inat ,sadakatsizce davranıyor,hic güvenim kalmadı,defalarca affettim belki yanlış yaptım,elinin2 altında sandı hep,aranıp duruyo bide,aslan burcu erkeğiyle olmak çok zor,çapkınlar bence,ve bana karşı oldukça cimri davranıyor,fazla ilgi göstermek bence yaramıyor

Adsız dedi ki...

Aslan erkegi ile olmak gercekten zor. Bir senedir bir küs bir barisik gibi olduk, ben hep geri adim attim, yeterince güven saglayamadi cünkü, iki gün öncede bitirdim. Hakli nedenlerden. Sevsen gitmezsin gitmezdin dedi, esi olan bir erkek esiyle mutlu degil diye...aldatmaya hakki varmidir. Bene Yok. Ayrilir ve yoluna devam eder bir sekilde. Bana dargin oldugunu söyledi cok üzdügümü onu...terkettigim icin. Ben evinde esi dururken asla onunla bir sey düsünemem...gec ögrendim ne yazikki gercegi yoksa en basindan biterdi. Bir seyler yasanilmadi aramizda henüz ama bu sekil aslada yasanilmaz. Bitirmem dogru olandi, dürüst olduklarini söyleyemiyorum maalesef. Bir takim gercekleri gec ögrendim sonucta, kendim cikarttim oda söylemedi. Dikkatli olun sonunda üzülen olmak var!

Yorum Gönder

 
Okuduklarınız tamamen benim yazdıklarımdır.
Okuduklarınız tamamen size kalmıştır.
yine beklerim.