6.11.10

Power Snooker

Henüz bu yaz Rod Gunner tarafından oluşturulan bir fikirken, geçen hafta sonu ilk resmi turnuvasına Londra'da sahne oldu(tanım oldu asdljlkj). Bilinen snooker'dan farklı olarak seyir zevkine yönelik bir oyun bu. Snooker'ın aksine 15 kırmızı topla değil de 9 kırmızı topla oynanıyor olması kırmızı topların dizilimini bilinen 9 top gibi yapılmasını gerektiriyor. Diğer bir değişiklik ise zaman sınırlamalarında. Her maç 30 dakika ile sınırlandırılıyor ve her vuruşun en fazla 20 saniyede yapılması şart. Bu da oyunun daha hızlı bir şekilde oynanmasını beraberinde getirmiş oluyor. Diğer bir önemli değişiklik de power ball denilen power işaretli kırmızı top cebe girdikten sonra 2 dakikalık süreçte yapılan her potun puanın iki ile çarpılarak genel puana eklenmesi. Bu da beraberinde bir sürü stratejiyi getiriyor.

Londra'da yapılan ilk ayağını, oyunu "snooker'ın yeni yüzü" olarak tanımlayan Ronnie kazandı. Ronnie'nin hız konusunda ve seri üretiminde dünyanın en iyisi olduğunu söylemeye gerek yok herhalde; dolayısıyla bu oyun onun için biçilmiş kaftan. Finalde de fotoğrafta gördüğünüz Çinli Ding'i yendi. Ding de benim yeni nesilden izlemesini en sevdiğim oyuncu. Mental problemlerini çözerse gelecekte birkaç dünya şampiyonluğu alır diyorum.

Snooker vs power snooker karşılaştırmasında benim gönlüm hala snooker'dan yana. Biraz gelenekçiyim bu konuda. Vuruş yapılırken seyircilerden yükselen sesler, gerek oyunculardaki gerekse de hakemlerdeki rahatlık oyunun yapısına uygun değil. Tamam illa papyon takıp oynansın demiyorum ama bilardonun her kategorisinde; amerikan olsun, 9 top olsun, 3 top olsun, artistik bilardo olsun, snooker olsun hep konsantrasyon ve dinginlik ön plandadır. Sarhoş seyircilerden yükselen sesler ya da vuruşun 3, 2 ,1 diye yüksek sesle geri sayılması oyunun yapısında yok. Zaten beraberinde bir sürü basit hatayı da beraberinde getiriyor.

Sonuçta yeni bir girişim, belki biraz daha beklemek gerekli. Bilardo oyununun popülerliğini arttırmak ile oyunun doğasını koruma dengesinin iyi ayarlanması lazım.

I love this game, too.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Okuduklarınız tamamen benim yazdıklarımdır.
Okuduklarınız tamamen size kalmıştır.
yine beklerim.